Viser: Selandia - Verdens første oceangående motorskib

Selandia - Verdens første oceangående motorskib, 1. udgave

Selandia

Verdens første oceangående motorskib
Anders Riis
(2012)
Sprog: Dansk
Nautilus
399,00 kr.

Detaljer om varen

  • 1. Udgave
  • 240 sider
  • Udgiver: Nautilus (Februar 2012)
  • ISBN: 9788790924751
Det var Rudolf Diesels epokegørende opfindelse, der blev til praktisk virkelighed, da verdens første oceangående motorskib Selandia en februardag i 1912 sejlede ud fra København. Det var en teknologisk bedrift, der med ét slag gav ØK et stort konkurrenceforspring, som gjorde Kompagniet til et af verdens førende linjerederier - samtidig med, at B&W slog sit navn fast som fabrikant af effektive og pålidelige dieselmotorer.

Selandia blev skabt i et samarbejde mellem ØK og B&W, og baggrunden for motorskibets ´Selandias´ succes var en kombination af H.N. Andersens visioner og et team af dygtige ingeniører hos B&W. Opgaven med at bygge verdens første oceangående motorskib blev løst på meget kort tid, og selv om jomfruturen ikke var helt uden tekniske kvaler, så var ´Selandia´ en enestående succes.

I forbindelse med den nye bog har forfatteren Anders Riis gennemgået et omfattende kildemateriale, og det er lykkedes at finde mange hidtil ukendte oplysninger om bygningen af ´Selandia´ og skibets efterfølgende driftsperiode hos ØK. Bogen beskriver således grundigt baggrunden for, at ØK besluttede at anskaffe motorskibe, ligesom bogen fortæller om de mange tekniske udfordringer, der blev løst af B&W's ingeniører og ØK's dygtige maskinbesætning. Hele historien fortælles i et flydende og letlæst sprog, og bogen er indbydende udformet med mange illustrationer.

Nautilus udgivelser:

Skibshistorie

Dansk rutefart

Nordatalantisk skibshistorie

Militær skibshistorie

Øvrige udgivelserInfo for boghandlere:

Vores bøger ekspederes af os og kan bestilles gennem Bogportalen eller pr mail direkte til os.
Der gives C rabat og tillægges forsendelsesomkostninger.