Viser: Heinrich Hertz og de elektromagnetiske bølger

Heinrich Hertz og de elektromagnetiske bølger

Heinrich Hertz og de elektromagnetiske bølger

(2005)
Sprog: Dansk
Praxis - Nyt Teknisk Forlag
172,00 kr.
Denne bog er desværre udsolgt fra forlaget og kan derfor ikke skaffes. Vi beklager.

Detaljer om varen

  • Hæftet: 95 sider
  • Udgiver: Praxis - Nyt Teknisk Forlag (November 2005)
  • ISBN: 9788750209737
Alle har hørt om Heinrich Hertz! I hvert fald indirekte. Den vekselstrøm der kommer ud af stikkontakten i hjemmet er på 50 Hz. Computeren har en processor der ´kører med´ 3 GHz. Overalt møder vi således betegnelsen Hz som enheden for frekvens, dvs. at hvis noget svinger med én svingning pr. sekund, har det frekvensen 1 Hz.

Det er ikke tilfældigt, at enheden for frekvens, Hz, er opkaldt efter Hertz.

Heinrich Rudolf Hertz blev født i Hamburg den 22. februar 1857. En glubende appetit efter lærdom og viden gjorde, at han søgte ud i verden, bl.a. til Berlin, hvor datidens store - professorerne Helmholtz og Kirschoff - hjalp ham med kyndig vejledning og inspiration.

Hertz beviste ved omfattende forsøg, at de elektromagnetiske bølger ikke behøver at være bundet til ledninger, men kan udbrede sig gennem luften fra en sender til en modtager. Dermed gav han startskuddet til en omfattende teknologisk udvikling med først trådløs telegrafi, senere radio og vore dages mobiltelefoner og trådløse kommunikationssystemer. Hertz blev professor og verdensberømt for sine opdagelser. Da han havde nået tinderne indenfor videnskaben døde han - knap 37 år gammel!

Trods de geniale opdagelser Hertz gjorde, og trods den hæder der blev ham tildelt i rigeligt mål, endnu mens han levede, var han ikke noget lykkeligt menneske. Som datteren Mathilde skrev: »Guderne giver deres yndlinge alting til fulde, alle de ubegrænsede glæder, alle de ubegrænsede sorger.«

Bogen, der er skrevet for ikke-eksperter uden specifik naturvidenskabelig viden, fortæller historien om Heinrich Hertz og hans korte liv. Vi kommer ind under huden på den geniale videnskabsmand og læser hans dagbøger og personlige breve til forældrene.

Bjarne Kousholt er civilingeniør og forfatter til en række lærebøger og populærvidenskabelige bøger om bl.a. fysik, elektronik og kommunikation.

Viden forpligter

Har du viden, som andre ingeniører eller ingeniørstuderende kan anvende og drage fordel af - måske i form af en hånd- eller lærebog?


Så vil vi opfordre dig til at give din viden videre til gavn for dine kollegaer i faget, såvel som for de kommende generationer af ingeniører.

At skrive en bog kan virke som en voldsom opgave – men vi kan hjælpe og vejlede dig gennem processen – og bistå med både praktisk og med redaktionel hjælp.

Uanset om du blot har en løs idé, en synopsis, eller måske et hel- eller halvfærdigt manuskript, hører vi gerne fra dig, så kan vi hjælpe med at videreudvikle din idé til en færdig bog.

Send os dit materiale på forlag@polyteknisk.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Læs mere om at blive forfatter