Vejledning til forfattere

Forlaget Nautilus udgiver primært bøger inden for området Skibe & Søfart.

Manuskripter uden for dette område kan vi normalt ikke påtage os at vurdere.

Bemærk venligst: Vi er som udgangspunkt ikke interesserede i erindringsbøger og bøger baseret på egne tegninger/malerier, medmindre der er tale om materiale med helt ekstraordinære kvaliteter. Der er blandt søfolk en enormt stor interesse for at skrive erindringer, men kun en meget lille interesse for at købe erindringsbøger.
 

Materiale, som vi har modtaget til vurdering, vil blive behandlet seriøst. Vi gennemlæser materialet, og det bliver ikke videregivet til andre. Hvis ikke vi mener at kunne antage dit manuskript til udgivelse bliver det naturligvis returneret sammen med en kortfattet begrundelse. Der må påregnes nogen sagsbehandlingstid i forbindelse med vurdering af manuskripter.

Manuskripter til vurdering modtages gerne på papir, sendt til forlagets adresse.
 
Forlaget Nautilus er et kommercielt forlag. Vi betaler derfor royalty for dit manuskript. Forfatteren skal ikke selv skyde penge i bogprojektet ved udgivelse hos Forlaget Nautilus.

Hvis vi antager dit manuskript til udgivelse ...

 Hvis vi antager dit manuskript til udgivelse, vil vi være meget lydhøre for at diskutere bogens udformning og lay-out med forfatteren.

 

Når en bog er trykt, er den som den er, og både forfatter og forlægger skal leve med den i mange år. Derfor tager vi naturligvis ønsker fra forfatteren alvorligt.

 

Du kan gøre det nemmere for dig selv og for os, hvis du i forbindelse med udarbejdelsen af manuskriptet følger disse grundregler:

 

  • Tekst udarbejdes i Word eller RTF-format
  • Lad være med at forsøge at lave lay-out eller indsætte billeder i Word, det fører stensikkert til bøvl! Rå tekst og billeder bør holdes hver for sig
  • Pas på med tabeller i din brødtekst - måske er der plads nok i bredden på din skærm, men det er ikke sikkert, at der er det i bogens lay-out
  • Digitale billeder skal helst være mindst 2000x3000 pixels og bør normalt ikke afleveres i jpg-format (brug helst ukomprimeret filformat, eksempelvis tif)
  • Scanning eller affotografering fra tidligere trykt materiale (bøger, brochurer, postkort) duer ikke. Kvaliteten er generelt for dårlig og materialet kan være beskyttet af ophavsret mv.
  • Forlaget Nautilus arbejder generelt med PC. Er du Macbruger, så kontakt os på forhånd, så vi får luget ud i konverteringsproblemerne.

Nautilus udgivelser:

Skibshistorie

Dansk rutefart

Nordatalantisk skibshistorie

Militær skibshistorie

Øvrige udgivelserInfo for boghandlere:

Vores bøger ekspederes af os og kan bestilles gennem Bogportalen eller pr mail direkte til os.
Der gives C rabat og tillægges forsendelsesomkostninger.